Admin/ septembrie 30, 2019

Comisia JURI i-a declarat drept candidați nepotriviți pentru funcția de comisari europeni pe Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi, au declarat pentru G4Media.ro surse din Parlamentul European.

Conform surselor citate, votul în cazul Rovanei Plumb a fost de 13 pentru respingere și 7 împotrivă.

Candidatul ungar a fost respins cu 12 la 9 voturi.

„Plumb și Trocsanyi nu sunt capabili să-și exercite funcția în acord cu Tratatele. Vor fi trimise scrisori (Comisiei Europene) care vor clarifica decizia JURI”, au declarat pentru G4Media.ro surse din comisie.

  • UPDATE: Ulterior, eurodeputatul USR PLUS Ramona Strugariu a anunțat că „s-a activat opțiunea nucleară pentru Rovana Plumb – nu este, în mod clar, o opțiune pentru poziția de comisar european”. „Nici candidatul maghiar nu a trecut de votul JURI. Vor fi transmise scrisori de clarificare a deciziei JURI. Voturi Plumb: 13/7. Voturi Trocsanyi : 12/9”, a scris Strugariu pe Facebook.

Comisia juridică din Parlamentul European (JURI) avea astăzi programată o ședință extraordinară legată de cazul celor doi comisari propuși de România și Ungaria (detalii aici).

Rovana Plumb a transmis luni Comisiei juridice a Parlamentului European (JURI) că și-a plătit datoria de 800.000 de lei pe care o avea către o persoană fizică, bani luați pentru a sponsoriza PSD la alegerile europarlamentare, oferindu-i creditorului două apartamente pe care le avea în proprietate, potrivit unei scrisori transmise comisiei și obținute de G4Media.ro.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Sursa: G4Media.ro
Share this Post