12 aprilie 2019, sediul PNL Pitești

Despre politica actuală

™ Interviu cu Ludovic ORBAN

Ludovic Orban s-a născut la data de 25 mai 1963, în municipiul Brașov, într-o familie multietnică, tatăl său fiind de etnie maghiară, iar mama sa de etnie română. Este fratele mai mic al lui Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism si fost ministru.
După finalizarea studiilor medii la Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov (1982), a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988) și studii postuniversitare la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993). A lucrat apoi ca inginer stagiar la "Izolatorul Târgul Secuiesc" (1988-1990), inginer tehnolog la "Tractorul Brașov" (1990-1991) și redactor la cotidianul "Viitorul Românesc" (1991-1992).
Mai multe despre Ludovic ORBAN, găsiți aici.


©Traian Paparete

11 aprilie 2019, Sediul USR Argeș

Despre politica actuală

™ Interviu cu Dan BARNA

Ilie Dan Barna (n. 10 iulie 1975, Sibiu, România) este un politician român, membru al Camerei Deputaților din 2016 și președinte al Uniunii Salvați România, al treilea cel mai mare partid din Parlamentul României.
Dan Barna este licențiat în Drept al Universității din București (1998). În perioada februarie–iulie 2000, a urmat un Curs de formare de formatori la International Development Law Institute din Roma. În 2003, a obținut un master în Management de proiect din partea Universității Politehnica din București. În perioada 21 octombrie–18 noiembrie 2009, a studiat Managementul proiectului la Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG, iar în perioada 4–18 noiembrie 2009, a studiat Abilități de prezentare și metode de învățare în cadrul aceleiași instituții.
Mai multe despre Dan Barna, găsiți aici.


©Traian Paparete

10 aprilie 2019, București

Totul despre Justiție

™ Interviu cu judecătorul Cristi Danileț

Vasilică-Cristi Danileț (n. 14 decembrie 1975, Vatra Dornei, județul Suceava) este un judecător din România. A fost membru CSM între ianuarie 2011- ianuarie 2017, ales din partea Judecătoriilor. Înainte de anul 2011 a activat la instanțele din Cluj și Oradea, ultima funcție obținută fiind aceea de vicepreședinte al Judecătoriei Oradea. Cristi Danileț a fost de asemenea membru în echipa ministrului de Justiție Monica Macovei, fiind și fondatorul SoJust.
Cristi Danileț și-a început activitatea ca judecător la Judecătoria Vatra Dornei, în anul 1998. Din 15 mai 2001 a activat ca judecător la judecătoria Cluj Napoca iar din septembrie 2004 ca judecător al Tribunalului Cluj. Între 18 ianuarie 2005 și 21 mai 2007 a fost detașat la Ministerul Justiției fiind numit consilier al ministrului justiției din acea vreme, Monica Macovei. După 22 mai 2007 a revenit la Tribunalul din Cluj, fiind apoi numit vicepreședinte la Judecătoria Oradea. În perioada ianuarie 2011 - ianuarie 2017, Cristi Danileț a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fiind ales în acest organism din partea judecătorilor de la judecătorii.
Mai multe despre judecătorul Cristi Danileț, găsiți aici.


©Traian Paparete

5 aprilie 2019, Studio ADA newsAG

Totul despre #activAG Pitești

™ Interviu cu Mihai Stănică și Sebastian Olaru

Grupul noastru civic s-a născut în stradă în urma mișcărilor civice odată cu apariţia OUG nr.13 din 2017 şi ca reacție la corupția politică, la încercările succesive de a stopa lupta anticorupție și la infestarea discursului politic dominant de către propaganda antioccidentală și antiliberală.
Ura și frica față de ceilalți (străini, minorități etnice, religioase sau sexuale, companii străine, aliați din UE sau NATO etc.), dezinformarea și manipularea au devenit instrumentele ideologice centrale ale discursului politic al marilor partide.Or, nevoile românilor și ale țării nu își găsesc răspunsuri valide în autoritarism și corupție, în interdicții pentru minorități, în minciună, ură și isterie.
Toate acestea vor perpetua problemele reale care afectează viața oamenilor: jaful sau risipa banului public, lipsa de transparență și de responsabilitate în guvernarea locală și națională, deficitul democratic al partidelor politice parlamentare, monopolul deciziei politice concentrate în București în disprețul comunităților locale, limitarea libertății indivizilor și comunităților de a se asocia și a-și susține interesele în mod eficient (de ex. legislația electorală restrictivă).
Am construit, deci, platforma Asociaţia Civică Adevăr şi Dreptate Argeşean #activAG Piteşti.


©Traian Paparete

31 martie 2019, Studio ADA newsAG

EU semnez pentru 300 de parlamentari

™ Interviu cu Mălin Bot, Ion Coman și Ion Ene

A început campania pentru strângerea de semnături pentru o nouă inițiativă cetățenească. Se dorește ca rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea la 300 a numărului de parlamentari să devină lege.
Proiectul inițiativei legislative a fost deja publicat în Monitorul Oficial la data de 4 martie 2019. Sunt necesare 100.000 semnături pentru ca legea să intre în dezbatere în Parlament.
Duminică s-au aflat la Pitești Malin Bot, Ion Coman și Ion Ene, care fac parte din Grupul pentru Initiativa Legislativa si revizuirea Constitutiei, parte din Asociatia pentru Renasterea Valorilor Democratiei. Aceștia au stat de vorbă cu cetățenii în centrul orașului pentru a le explica despre ce este vorba.
Campania pentru strângerea de semnături se va desfășura în întreaga țară, iar cei care doresc să semneze, o pot face descărcând de pe internet formularul, de aici.


©Traian Paparete