02 aprilie 2019, @Traian Paparete

România vrea autostrăzi #șieu Pitești- Sibiu

™ Local

Duminică, începând cu ora 15:30 s-a desfășurat încă o etapă din acțiunea civică inițiată de #activAG sub însemnul #șieu. Participanții la această mișcare civică intenționează în acest fel să tragă un semnal de alarmă asupra necesității stringente a construirii autostrăzii Pitești-Sibiu.
De data aceasta traseul lor a inclus nu doar Piteștiul, ci au mers până în Mioveni. Este deja cunoscut faptul că inclusiv reprezentanții Uzinei Dacia Renault au solicitat în numeroase rânduri ca această autostradă să fie construită.
Cei prezenți s-au deplasat în coloană cu mașinile, 25 la număr, puse pe semnalizarea luminoasă de avarie. În sensurile giratorii au făcut scurte opriri pentru a expune bannerele pe care erau inscripționate mesajele lor, inclusiv îndemnul de a participa la vot la următoarele alegeri. Pe tot parcursul desfășurării evenimentului au fost însoțiți de echipaj de poliție.
La Mioveni s-a alăturat protestului lor și actorul Mihai Călin.
Organizatorii #șieu Pitești intenționează să continue acest protest pe roți în fiecare duminică de la ora 15:30. Evenimentul este public și pe FB, iar tot mai mulți argeșeni li s-au alăturat și și-au manifestat intenția de a participa și pe viitor.
Aici găsiți evenimentele organizate: 15.03.2019 | 17.03.2019 | 24.03.2019 | 31.03.2019 | 07.04.2019

28 martie 2019, @Traian Paparete

EU semnez pentru 300 de parlamentari

™ Național

A început campania pentru strângerea de semnături pentru o nouă inițiativă cetățenească. Se dorește ca rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea la 300 a numărului de parlamentari să devină lege.
Proiectul inițiativei legislative a fost deja publicat în Monitorul Oficial la data de 4 martie 2019. Sunt necesare 100.000 semnături pentru ca legea să intre în dezbatere în Parlament.
Duminică s-au aflat la Pitești Malin Bot, Ion Coman și Ion Ene, care fac parte din Grupul pentru Initiativa Legislativa si revizuirea Constitutiei, parte din Asociatia pentru Renasterea Valorilor Democratiei. Aceștia au stat de vorbă cu cetățenii în centrul orașului pentru a le explica despre ce este vorba.
Campania pentru strângerea de semnături se va desfășura în întreaga țară, iar cei care doresc să semneze, o pot face descărcând de pe internet formularul, de aici.

01 mai 2019, @Traian Paparete

În 26 mai 2019, mergi la VOT!

™ Național

În perioada 23-26 mai 2019, europenii vor vota asupra componenței noului Parlament European. Acesta este momentul în care îți poți face vocea auzită.
În urma votului care va avea loc în mai 2019 vor fi aleși cei 705 eurodeputați care ne vor reprezenta la nivelul UE până în 2024.
Ce trebuie să știi?
Este important să ai în vedere anumite detalii privind legislația electorală, precum vârsta minimă de votare sau votul în diaspora, care diferă de la țară la țară. Pe site-ul alegerilor europene veți găsi informații despre cum puteți vota, știri și rezultatele alegerilor din 2019.
Spre exemplu, în România, urnele se deschid duminică, 26 mai 2019. Cetățenii români care locuiesc într-o altă țară din UE au dreptul să voteze fie pentru candidații din România în secțiile de votare organizate în cadrul ambasadelor sau consulatelor, fie pentru candidații din țară de reședință.
Care este miza?
Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică.
Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene.
Totodată, participarea la vot înseamnă să ai un cuvânt de spus asupra politicilor care ne influențează viața de zi cu zi.
În plus, pe acest website poți afla mai multe informații despre impactul UE asupra sănătății, locurilor de muncă, cumpărăturilor, educației, familiei și economiilor.
Pentru a vedea felul în care intenționează să voteze europenii la următoarele alegeri, consultați aceste estimări, care sunt actualizate regulat.
Pentru a vedea rezultatele alegerilor în toate țările UE și componența noului Parlament, verificați site-ul rezultatelor în noaptea alegerilor. Tot aici găsiți date privitoare la alegerile anterioare.
Cu toții suntem implicați!

09 aprilie 2019, @Traian Paparete

Fără Penali in Funcții Publice

™ Breaking

VICTORIE! Inițiativa Fără Penali în funcții publice este constituțională!
Decizia de astăzi a Curții Constituțională arată încă o dată că inițiativa Fără Penali trebuie să fie în Constituție. Fără Penali este dorința a un milion de români care vor o Românie îndreptată spre dezvoltare, iar primul pas este ca în fruntea țării să nu mai fie persoane condamnate penal pentru fapte de corupție. Ne exprimăm încrederea că va fi votată și sprijinită de parlamentarii tuturor partidelor politice, asemeni cetățenilor care au semnat inițiativa.
După pronunțarea Curții Constituționale, inițiativa va intra în circuitul parlamentar, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat, urmând ca apoi să se organizeze un referendum decizional care trebuie să aibă cvorum și vot majoritar.
Decizia CCR este o confirmare a ceea ce știam de la început și anume că inițiativa respectă toate reglementările naționale și internaționale legate de drepturile omului. Mai mult, această decizie crează un precedent în Europa.
Inițiativa Fără Penali în funcții publice a strâns peste 1 milion de semnături, la Parlament au fost depuse 950.000 de semnături, dintre care 830.000 valide de către primării.
Mai multe informații despre această inițiativă cetățenească găsiți aici